2016. július 19., kedd

Sometimes love comes around


Sziasztok!

Mostanában eltűntem, megint. Nem voltam/vagyok túl aktív itt a bloggeren. Nem hozok friss részeket, nem olvasok, csak ígérgetek. Ígérgetek, mint már oly sokszor. Azóta persze rájöttem, nem fogok többet. Nem mondom, hogy ekkor vagy akkor lesz a következő bejegyzés, hiszen úgysem tartanám be. Inkább mondom azt, hogy majd érkezik, csak idő kérdése. Sajnálom, ha ezzel csalódást is okoztam valakinek, de így jött/jön ki a lépés. 
Igazából ezt a bejegyzést sem terveztem. Egészen két nappal ezelőttig ez a szösszenet tervben sem volt. Most pedig itt van. És végül egy songfic lett belőle. Remélem szeretni fogjátok, Dortmund szurkolók előnyben!  Ajánlani szeretném még Noeminek is! 
Nem is húzom tovább az időt, jó szórakozást a pár száz szavas íráshoz, és ha bárkiben valamiféle vélemény kirajzolódna, ne féljen velem megosztani. Nem harapok!

Vivian


Sometimes love comes around

Knock You Down

Lea az anyósülésen ült keresztbe vetett lábakkal. Egyáltalán nem foglalkozott azzal az apró ténnyel, hogy minden bizonnyal elkésnek a baráti összejövetelről, és ezért hetekig, sőt hónapokig hallgathatják a pimasz megjegyzéseket a többiektől. 

A sportautó előtt telefonáló párját figyelte, aki még egy egyszerű fehér ingben és egy farmernadrágban is felhívta magára a szőke szépség figyelmét. Már a megismerkedésükkor magába bolondította az addig kicsapongó életet élő nőt. Előtte sosem volt még pár hónapnál hosszabb párkapcsolata, és még sosem volt annyira szerelmes, mint a svájci kapus mellett. 

Heh, not again
Ohh, this ain't supposed to happen to me

Felsóhajtott, majd a szőke hajzuhatagba túrt. Egy tincset az ujja köré csavart, és úgy merengett a múltján. Sosem volt az a romantikus típus. Jobban élvezte azt, amikor egy-egy férfit minden következmény nélkül elcsábíthatott, és nem kellett kínos percekkel és jelenetekkel stresszelnie magát. 

Aztán megismerte Romant, és ahogy azt odafent megírták, az élete fenekestül felfordult. Akkor már nem érdekelte a bulizás, a lábai előtt heverő jelentéktelen férfiak próbálkozásai, egyszerűen csak meg akarta ismerni a számára titokzatos férfit.

Sometimes love comes around

A randevúk alatt hamar elcsattant az első csók, és ezután csak sodródtak az árral. Az emberek egy tökéletes párt láttak, ha szembejöttek velük az utcán vagy az újságokban. De közel sem voltak azok. Hamar megjelentek az első akadályok. Az apró hazugságok, és titkok a múltból, majd az első fájdalmas és szívtörő lépés, a megcsalás.

Lea egy félresikerült este után újra az egyik exbarátja karjaiban kötött ki, amivel mindent eldobott. Hetekbe telt, amire a férfi ismét szóba állt vele. Próbálta helyre hozni ezt a megbotlást, ami azóta is körbelengte a kapcsolatukat. Jöttek az újabb akadályok, a további bonyodalmak. A legnagyobb kihívást mégis a távolság okozta a számukra. Voltak időszakok, amikor külön utakon jártak, aztán megint együtt, de ez sem oldotta meg a problémájukat. Se veled, se nélküled kapcsolatban éltek, ami egyiküknek sem volt ínyére. 

 'Cause boy you came around and you knocked me down, knocked me down

Tisztán emlékezett arra a pontosan egy évvel ezelőtti beszélgetésre, mely biztosabb alapokra helyezte a románcukat, és már nem kételkedtek abban, hogy nekik egymás mellett kell lenniük. Hiszen ezt akarták. Nem gondoltak a múltra, és arra, hogy milyen utat tettek meg addig, csakis előre néztek. 

 Abban az időben vált pletykává a férfi eligazolása, aki a csapatváltást elsőként a barátnőjével vitatta meg. Nem akart többé egy üres lakásba hazamenni egy-egy fárasztó edzés vagy mérkőzés után. Sőt, soha többé nem akart egyedül lenni.

You got me thinking bout our life our house and kids

Akkor került először szóba kettejük között az összeköltözés-, a családalapítás-, és a gyerek téma. Azon a napon változott meg végérvényesen Lea élete. Legalábbis ő ezt szentül hitte. Életében akkor gondolt először arra, hogy letelepedjen, és pár év múlva akár anyává is váljon. 

A férfi minden egyes nappal jobban megbabonázta, és már az első perctől tudta, hogy menthetetlenül elveszett a bűvkörében. Szerette azt az embert, akivé vált, és szerette a közös életüket is Dortmundban. Mindent szeretett, amihez egy kis köze is volt Roman Bürkinek.

Ne haragudj, az öcsém volt – csapta be maga mögött az ajtót. Egy apró csókot nyomott a nő vörös rúzstól díszes ajkaira, majd a slusszkulcsért kutatott a zsebeiben. A telefonálás miatt el is feledkezett arról, hogy hova tette. 

Míg a kulcskereséssel volt elfoglalva, addig szerelme a rádiót üzemelte be. Halkan dúdolni kezdett, amitől a másik arcára is mosoly költözött. Szerette barátnője hangját hallani, ami nem is volt rossz, vagy épp hamis. Ő kifejezetten megnyugtatónak és gyönyörűnek tartotta.

Keep rocking, and keep knocking

Többek között a kedves és szelíd hangja miatt is szeretett a nőbe. Egy rossz meccs, vagy balhés nap után már néhány szóval is meg tudta nyugtatni a háborgó lelkét. S ilyenkor egy kicsit úgy érezte, hogy hazaért. Hogy megtalálta azt a nőt, aki mellett le akarja élni a hátralevő napjait.

Néha viszont legszívesebben elmenekült volna a bonyodalmak és a fájdalom elől. Voltak olyan pillanatok az elmúlt években, amikor már feladta volna ezt a kapcsolatot. Feladta volna, hiszen nem akart újra keresztülmenni azon, amin első komolyabb barátnőjével ment. Nem akarta újra összetört szívvel végezni.

Said if I could back, and make it happen faster
Don't you know I would baby if I could

De még mindketten ott voltak. Ezen a fülledt, nyári napon is a sötét sportkocsiban, és úgy szorongatták egymás kezét, mintha az életük múlna rajta. Talán így is volt. Talán, ha nem találkoznak, akkor abban a bárban, más lett volna. Talán még tragédia is történt volna. Talán a játékos nem igazolt volna a Ruhr-vidéki csapathoz. Talán Lea sosem lett volna igazán boldog. 

Ám nem így történt. Hiszen Roman leszólította azon az estén. Azóta pedig bármikor hátat fordíthattak volna a másiknak, mégis kitartottak. Hiszen erről szólt egy kapcsolat. Ezt tette két szerelmes ember. Hiába szedte őket újra és újra darabokra a másik iránt érzett szerelmük, maradtak. Maradtak, mert így volt helyes. Maradtak, mert maradni akartak. 

You see when love knocks you down

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése