2017. szeptember 1., péntek

Suicide 1.


Sziasztok!

Hétfőn említettem, hogy hamarosan jelentkezem. Nos ez a hamarosan, most jött el. Igaz, nem új irománnyal, hanem egy régi kedvenccel. Sokat gondolkodtam mivel kellene kicsi életet lehelnem a blogba, amíg új írásokon dolgozom, és a választásra erre a történetemre esett. Annak idején én nagyon szerettem, nem csak írni, hanem amúgy is. Szerencsére más is támogatott abban, hogy publikáljam újra, így most itt vagyok. A történet cselekményén nem változtattam, csak nyelvtanilag javítgattam, esetleg pár szót írtam hozzá. Szóval, amikor olvassátok, azt úgy tegyétek, hogy egy 4 éves irományról beszélünk. Eredetileg 5 rész + 1 novellából állt, most ez 7 résszé növekedett, mert hozzá fogok írni egy utolsó, lezáró részt.
Köszönöm szépen az előző novellámhoz érkezett pozitív visszajelzéseket, nagyon jól estek!
Jó szórakozást kívánok a Suicide 1. részéhez!

(Figyelmeztetés: A videóban szereplő énekesnő nem egyezik meg a főszereplő lánnyal, csak a hangját vettem "kölcsön".)

Vivian


1. rész
Tanulj a múltból!

“Tanulj a múltból. Ne érj úgy életed végére, hogy azt érezd, nem is éltél igazán. Sokan, amikor elérnek arra a pontra, hogy el kell hagyniuk a földi világot, utoljára még meglátják az örömet és szépséget, amely csak azért nem lehetett az övék, mert féltek élni.”

Az esőcseppek vadul kopogtatták a 3. emeleti lakás ablakát. Apró mozgolódás sem hallatszott ki a lépcsőház folyosójára, mintha a lakói otthon sem lettek volna. A fiatal, barnás szőke hajú lány ott ücsörgött egyedül órák óta a nappali ablakánál, és bámulta a forgalmas lisszaboni utcát. Bár szerelme csak egy éjszakát töltött külön tőle, mégis magányos volt. Már nem voltak olyanok mindennapjaik, mint kapcsolatuk elején. A másfél év alatt kezdtek elhidegülni egymástól, és lassan már a szerelem sem volt elég ok az együtt maradásra.
Hetek óta őrlődött mi lenne a helyes lépés, de nem volt képes dönteni. Túl mély érzések fűzték a férfihez, mellette biztonságban érezte magát. Nélküle biztosan elveszett volna akkoriban, de ő kezet nyújtott felé, azóta is támogatta. Sosem lehetett neki elég hálás ezért, de ez már nem volt az az erős szerelem. Megölték a kapcsolatukat, csendesen, csak egyikőjük sem mondta ki.
Mindkettejüknek más-más álmai voltak, de együtt ezt nehéz lett volna megvalósítani, így valakinek engednie kellett. Shanon szó nélkül mondott le az álmairól a szeretett férfi miatt. Tudta mennyit jelent a másiknak a futball, és nem mondott volna le róla, így megtette ő. Akkoriban elvakította a szerelem.
A lakásban uralkodó csendet egy éles zaj zavarta meg. A hangokra a nő is felkapta a fejét, sietősen kelt fel. A konyha felé indult meg, csendben lépkedett, mintha bárki is meghallhatná. Ahogy közeledett a helység felé, úgy lett hangosabb a zene is. A konyhapulton feküdt a mobilja, ami a zaj forrását adta. Még épp tudta fogadni a hívást, mielőtt megszakadt volna a vonal.
So Cold
Haló – szólt bele halkan, mégis tisztán értette a vonal végén jelenlévő. Széles mosoly terült el az arcán, amit csapattársa sem értett.
Szia, Kicsim – a lány arcára is mosoly terült, de nem volt felhőtlenül boldog. Nagyot dobbant a szíve a férfi hangjára, pulzusa megemelkedett, mégis valami gátolta legbelül.
Szia. Jó hallani a hangodat – a férfi az egyik fővárosi futballcsapat játékosa volt, és másnap délután az ország másik felében a következő bajnoki meccsüket játsszák majd le idegenben.
El sem hiszed, hogy mennyire hiányzol – sóhajtott a férfi, és behúzta maga mögött az erkélyajtót. Az erkély a hotel udvarára nyújtott kilátást.
Te is nekem, de ez csak egy nap, édesem. Holnap este már ismét itt leszel, velem.
Éjjel érkezem, nem kell megvárnod, ha fáradt leszel. Gondolom sok a munka az oviban – utalt a leányzó munkahelyére. Más elfoglaltság után kellett néznie a focista mellett, és az egyik magánóvodában épp dadust kerestek. Bár végzettsége, és szakmája nem volt, mégis felvették, és lassan 10 hónapja dolgozott azon a helyen.
Meglátom majd. Bár ma sem volt fárasztó – vont vállat. – Egyébként neked nem kellene már pihenned? Késő van…
Nem tudtam elaludni – válaszolta a férfi. – De neked sem ártana pihenned, nem gondolod? – szidta le mosolyogva barátnőjét.
Vihar van… nem tudok aludni. Tudod, hogy utálom őket – sóhajtotta fáradtan, majd elnyomott egy ásítást.
Jól vagy? Minden rendben? Megleszel egyedül? – aggodalmaskodott a férfi. Ismerve a lányt, és múltját, tudta, hogy borzalmas este elé néz majd szerelme.
Megleszek. Mindjárt megyek tusolni, majd zenét hallgatva próbálok pihenni. Szerencse, hogy holnap csak délelőtt kell a gyerekekkel lennem. Ne aggódj! Inkább menj pihenni, és koncentrálj a meccsre. Nem kikapni ám! – fenyegette meg viccesen barátját.
Rendben van, de ha baj van, hívj!
Nem lesz semmi gond. Most leteszem, jó? Ügyesen holnap, szeretlek – búcsúzkodott.
Én is szeretlek – bontott vonalat a férfi. Elindult vissza a hotelszobába, míg pár száz kilométerre barátnője a fürdőszobát vette célja.

~ * ~

A napok egybefolytak a fiatal szerelmesek számára. Próbálták szabadidejüket együtt tölteni, de egyre nehezebben ment. A beszélgetéseik elmaradtak, és kettejük között egyre többször ütött be a kínos csend. Akármennyire is szerették egymást, már nem voltak boldogok együtt. S talán ez kellett ahhoz, hogy Shanon lépjen, akármennyire is fájt neki.
Épp idegenben játszott egy hónappal később ismét a fővárosi klub, mikor úgy döntött, véget vet ennek a kapcsolatnak, és továbblép. Mindkettejüknek ezt kell tennie, nem szenvedhetnek egymás mellett tovább.
Elővett két bőröndöt, és a dolgait elkezdte belepakolászni. Kétbőröndnyi cuccot pakolt össze. Nem sok mindent gyűjtött össze az évek során, ami nem meglepő, hiszen árvaházban élt egészen 18 éves koráig.
Hamar végzett a pakolással, majd a nappaliban leült, papírt és tollat ragadt. Pár soros búcsúzást tervezett, majd még az éjszaka el akarta hagyni a várost, személyes búcsú nélkül. Túl gyenge volt, és félt, hogy megfutamodna szerelmével szemben, így a menekülést választotta. Egyszerűbb volt, mindkettejüknek.
A levelet a dohányzó asztalon hagyta, majd hívott magának egy taxit, és az autó megérkezése után, még egyszer, utoljára körbenézett a lakásban, és végleg maga mögött hagyta ezt a szakaszát az életének. Leliftezett, majd a sofőr segítségével berakta a bőröndjeit a csomagtartóba, onnan pedig a reptérre vitette magát. Nem volt úti célja, hiszen a közös nyaralásaikon kívül nem járt külföldön, így a legelső járatra vett jegyet. Fél órát kellett várnia, és nem sokkal később már a Franciaországba tartó repülőgépen ült, hogy valami új dologba vágjon, egy ismeretlen országban…

Drága Ángel!

Tudom, hogy amikor hazaérsz, arra számítasz, hogy itt fogok rád várni, és egy forró csókkal köszöntelek. Most, hogy ezt olvasod, már te is tisztában lehetsz vele, ez nem fog megtörténni. Soha. Már nem foglak többé várni, és megnyugtatni egy-egy rosszul sikerül meccsed után, a magam útját kell járnom, és az nem itt van! Nem melletted. Szeretlek, és sosem foglak elfelejteni, sosem felejtem azt, amit értem tettél, de többé nem csaphatjuk be magunkat. Ez már nem ugyanaz kettőnk között, mint régen.
Kérlek, ne keress, így lesz a legjobb! Ne haragudj rám, de így kellett ennek lennie!

Szerelek, Shanon

~ * ~

A szakításuk után a két fiatal számára az élet nem állt meg. A férfi még keményebben edzett, és küzdött edzésről-edzésre, mígnem 2010 nyarán leigazolta őt a Real Madrid csapata. Az új kihívásokat, a közeget, és országot már új kedvesével élte át, akinek nem sokkal odaköltözésük után, még a kezét is megkérte.
Shanon két évet töltött Franciaországban, ahol egy étteremben énekelgetett, mellette pedig egy magánóvodában tartott magánórákat. Pár hónappal később megismerkedett egy francia férfival. Fél év randevúzás után derült ki, hogy ő is futballista, mint egykori kedvese, de ez nem akadályozta kapcsolatukat. 2010 nyarán együtt költöztek át az angol fővárosba, ahova eligazolt a francia válogatott védő. Szerette a férfit, de nem voltak olyan erős érzelmei iránta, mint az első szerelménél. Mégis más volt ez a kapcsolat. A francia férfi odafigyelt rá, nem hagyta, hogy a munkája miatt eltávolodjanak, és biztatta álmai elérésében. Meg sem fordult a fejében, hogy azt kérje, hagyja abba az éneklést. A közös érdekeiket nézte, amivel levette a nőt a lábáról. Az ő unszolására jelentkezett 2011-ben az egyik újonnan induló brit tehetségkutatóba, otthagyva eddigi állását az egyik bárban.

~ * ~

A szőke, fiatal nő izgatottan lépkedett fel a színpadra, ahol vele szemben a négy zsűri háttal ült, és várta, hogy egy újabb tehetség hangjai csendüljenek fel a mikrofonban. 90 másodperc állt rendelkezésre minden jelentkező számára. Ennyi idő alatt kellett lenyűgözniük és meggyőzniük a 4 fős csapatot.
Shanon várta, hogy az első akkordok felcsendüljenek a szívéhez oly közel álló dalból, és belekezdhessen. Magabiztos volt, mégis benne volt egy kis félsz. Élete talán legnagyobb próbáját készült kiállni. Barátai pedig a színfalak mögött szurkoltak neki.
Ahogy az első ritmusok felcsendültek, a közönség egyből a szívébe fogadta. A dalra fókuszált, csak ő volt és a színpad.

If I were a boy
I think I could understand

Az első 45 másodperc után viszont teljesült a vágya. Már a refrénnél tartott, mikor két zsűritag megnyomta a gombot, amivel tovább repítették őt a versenyben. Legördült róla a mázás súly, együtt élt a dallal. Szinte felrobbant a színpad a hangjától, a zsűrit pedig teljesen elvarázsolta a lány hangja.

How it feels to love a girl
I swear I’d be a better man.
I’d listen to her
Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
Cause he’s taken you for granted
And everything you had got destroyed

If I were a boy


A következő percekben rengeteg dicséretet kapott a zsűritől, és már csak Shanon előtt állt egy döntés, kinek a csapatába szeretne kerülni. Egy percig sem vacillált, a The Script együttes frontembere, Danny O’donoghue lett a „mentora”.
Pár héttel később pedig a széria első győzteseként énekelte el a győztes dalt, ami A Moment Like This lett. Az angol lány számára ez a nap mindent megváltoztatott. Kevesebb szabadideje lett, rengeteg fellépése, mellette pedig első önmálló lemezén is dolgozni kezdtek. Dannyvel tartották tovább a kapcsolatot, és mindenben támogatta a lányt. Szerelmével kevés időt tudtak együtt tölteni, de azt a keveset is kihasználták. Kiegyensúlyozott, és boldog párkapcsolatban éltek.
2013 nyarán Shanon kevesebb koncertet vállalt, így szinte az egész nyarat együtt tölthették. Augusztusban viszont minden visszaállt a régi kerékforgásba. A férfi futballedzésekre járt, Shanon pedig két hetes Spanyolországi turnéra ment, menedzserével, és a kis zenekarral, ami kísérte.
Első este Barcelonában léptek fel, az elő zenekara pedig egy német énekesnő volt. A fiatal nő hallott már róla, szerette is a hangját, de így élőben még sosem találkoztak.
Hello. Shanon Brooks – mutatkozott be az öltözőben a másik énekesnőnek, aki mosolygósan fogadta.
Szia. Örülök, hogy találkoztunk. Mandy Capristo – mutatkozott be barátságosan. Ő is egy tehetségkutató által vált annak idején híressé, így átérezhette mit él meg jelenleg Shanon. – Sokat hallottam már rólad, és had gratuláljak. Te érdemelted meg akkor azt a győzelmet, zseniális voltál. Imádom a hangodat.
Köszönöm – mosolygott zavartan a szőke lány. – Én is nagyon szeretem a te hangodat – viszonozta a német kedves szavait.
Mandy, kezdés van – jött be az est szervezője, így mennie kellett. Shanon kihasználva az alkalmat, hogy egyedül maradt, felhívta telefonon szerelmét, majd néhány perc telefonálás után, készülődni kezdett. Egy fekete farmert, egy fehér felsőt, és bőrkabátot vett fel magassarkúval. Ahogy az öltözőből kilépett, egy sminkes máris előtte termett, és javított kicsit a sminkjén. Minden készen állt már a fellépésére. Mandy utolsó száma után levonult a színpadról, majd miután felkonferálták az angol nőt is, hatalmas ovációval fogadták a színpadra lépését. Shanon csodálkozva bámult a több ezres tömegre, hiszen mégiscsak másik országból jött a fesztiválra. Nem számított ekkora tömegre, de jól esett neki. Nagy mosollyal köszöntötte a közönségét, és kezdett bele az egy órás koncertjébe.

2 megjegyzés:

 1. Drága Vivian!

  Nem véletlen támogattam, hogy újra közzétedd ezt a kisregényed, mert még mindig megállja a helyét, annak ellenére is, hogy már több éve írtad meg. Még most is annyira imádom, mint régen. Egyedi az egész sztori a szereplőkkel és a cselekményszállal együtt.

  Egy kihűlt kapcsolatban talán az a legrosszabb, amikor az ember szembesül vele, meg amikor lépnie kell, mert ebben benne maradni egy életen át nem lehet. Shanon helyesen tette, hogy nem maradt tovább. Habár mindkettejük számára fájdalmas lehetett a szakítás, de az talán még rosszabb, ha együtt maradnak, mikor már boldogtalanok. Főleg Shanon, akinek még az álmait is félre kellett tennie az argentin focista miatt. Én megértem a nőt, amiért végül mégis az álmait választotta.

  Annak viszont örülök, hogy végül az énekesnő és az argentin focista is megtalálta a maga helyét külön-külön, de ez a nyugalom úgy sem hiszem, hogy így maradna, úgyhogy kíváncsi vagyok, mi lesz a folytatásban, főleg most, hogy Mandy és Shanon Spanyolországban koncerteznek, ahol Ángel is él.

  Nagyon várom a folytatást, a rész pedig másodjára olvasva is fantasztikus!

  Puszillak,
  Noemi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Drága Noemi!

   Nagyon szépen köszönöm a biztatást, és hogy újra velem tartasz, hogy átéljük a sztori eseményeit. Sokat jelent.

   A szememben igazán bátor nő Shanon, hiszen amit tett... sokan nem lettek volna képesek. Kellett hozzá lelki erő, hiszen két olyan dolog között kellett választania, amit szeret, de együtt a kettő, nem ment volna.

   Miután mindkettejük élete egyenesbe jött, azt hiszem ideje kicsit felkavarni a szálakat, szóval meglepetésben lesz részed, bőven.

   Köszönöm, hogy írtál!

   Puszillak,
   Vivian

   Törlés