2017. szeptember 8., péntek

Suicide 2.


Sziasztok!

Meg is érkeztem az újabb résszel, miközben a háttérben már a következő novellát is megírtam, ami valószínűleg a kisregény publikálása után kerülne fel. De erről majd akkor. 
Köszönöm szépen a novellához, és az első részhez érkezett pipákat, hozzászólásokat. Irtó aranyosak vagytok! Nincs más hátra, minthogy,

Jó szórakozást kívánjak a Suicide 2. részéhez!

Vivian


2. rész
Remény

"Megeshet, hogy valaki, akit szíved mélyéből szeretsz, megbánt vagy csalódást okoz neked, és akkor minden túlontúl bonyolultnak vagy egyenesen értelmetlennek tűnik majd. De soha ne feledd: minden véget ér egyszer, és semmi sem marad változatlan... Minden egyes nap új kezdetet rejt, és nincs olyan szörnyű sötétség, amelynek a végén ott ne pislákolna a remény."

A forró, nyári napok már elillanni tűntek, ahogy az augusztus utolsó napjai beköszöntöttek. A napsütést felváltotta az esős, borongós időjárás. Érezni lehetett, hogy az ősz lassacskán betoppan az emberek mindennapjaiba. A spanyol fővárosban azonban még javában tombolt a nyár. Az utakon, az utcákon most is óriási forgalom volt.
Egy sötét fekete Audi halk motorzúgással jelezte a luxusvillák utcáiban, hogy van élet a város ezen területén is. A kerületben nem nyüzsögtek az emberek, itt csend és nyugalom honolt. Nem sokan engedhették meg maguknak a jó módot, a luxust, s azt hogy itt éljenek, kiváltságos lakói ezért is szerették oly nagyon. Nem voltak váratlan látogatók, legfőképp paparazzik.
Breakeven
Az autójából kiszálló férfi fáradtan nyitott be luxusvillájába, majd tette le sporttáskáját a hatalmas előszobában. Útja egyből a nappali felé vezetett, ahonnan kislánya boldog gügyögése hallatszott. Ahogy belépett az ajtón, a kanapéhoz sétált, elsőként egy rövid csókot nyomott felesége szájára, majd a néhány hónapos kislányt puszilta homlokon. Felesége átadta a kezébe a kisbabát, majd a konyha felé vette az irányt, hogy befejezhesse az ebédet. Felmelegítette a sült csirkét, majd gyorsan a salátát is elkészítette. Míg férje megebédelt, ő megetette, majd lerakta aludni a gyermeküket és csatlakozott férjéhez, aki a nappaliban ütötte el az idejét.
Egy-két órát tudtak csak a délután folyamán kettesben tölteni, hiszen a focistának csatlakoznia kellett a csapattársaihoz, hogy a szállodában töltsék el a hazai mérkőzés előtti éjjelt.
Szeretlek – csókolta meg a barna hajú nő a férjét. Mióta beléptek egymás életébe, megváltoztak a mindennapjai. Amik régen fontosak voltak számára, már elhalványultak. Új céljai lettek, és attól a naptól kezdve érezte, hogy a férfi a nagy Ő. Nehezen nyílt meg előtte, a múltbeli kapcsolatairól pedig sosem beszélt. Nem akart erőszakoskodni, így ő sem kíváncsiskodott, pedig nagyon is érdekelte, hogy ki volt az a nő, aki a férje múltját ennyire befolyásolta.
Én is szeretlek – mosolygott rá a férfi, majd bámulta tovább a sportösszefoglalót a televízióban. A nő csalódottan vette tudomásul, hogy meg sem csókolta. Valahogy a férfi sem volt már olyan, mint régen…
A babafigyelőn sírás hangzott fel, amire sóhajtva kelt fel az erős karok öleléséből. A férfi viszont egyből felpattant, és megelőzte.
Hagyd csak drágám, majd én elintézem – puszilta arcon a nőt, és máris az emeleti gyerekszoba felé vette az irányt. Az öt hónapos kisbaba egyből abbahagyta a sírást mikor meglátta édesapját. Kacagva nyújtózkodott a fölé hajoló felnőtt felé, aki teljesen megváltozott lánya közelében. A gyermek egyszerűen elvarázsolta az apukát. – Szia, Hercegnőm – vette karjaiba, majd puszilta homlokon. – Jól aludtál? – cirógatta meg a hátát, amire a csöppség boldog gügyögésbe kezdett. Okos gyermek volt, és az édesapja volt a mindene. – Ezt igennek veszem – nevetett fel a férfi. – Gyere, megnézzük, hogy anyuci mit csinál – indult el kifelé a folyosóra, majd le a lépcsőn, egészen a nappaliba. Felesége mellé ült, és a kis család hármasban töltötte együtt a maradék egy órát.
Fél 5 fele azonban indulnia kellett a Santiago Bernabéu stadionhoz. Kislányától egy homlok puszival búcsúzott el, feleségétől pedig egy hosszú csókkal. A nő boldogan csukta be férje mögött az ajtót. Úgy érezte ennél jobban nem is alakulhatna az élete. Hosszas próbálkozás után sikerült csak teherbe esnie, de remélte, hogy nem ez lesz az egyetlen terhessége.

~ * ~

Az angol énekesnő fáradtan foglalta el hatalmas lakosztályát a főváros egyik legelőkelőbb szállodájában. Az utolsó napjait töltötte a turnéjából Spanyolországban, ami a tervezett két hét helyett, egy hónapig tartott. Akkora sikere lett, hogy beiktattak a programjába még néhány koncertet. Két nap múlva lesz a záró estje, addig pedig egy interjú vár rá, és kikapcsolódhat kicsit.
A turné abban is segítségére volt, hogy Mandyvel összebarátkoztak, és néhány fellépésén a német énekesnő is ott volt. Mandy által megismerhette újdonsült barátnője párját is, Mesut Özilt, de eddig még csak skype, és telefon által tudott vele beszélgetni.
Érkezése után elsőként a fürdőszobát vette célba, hogy felfrissítse magát, és kicsit ellazulhasson egy forró fürdővel. Hosszú napok álltak mögötte, de ez volt az élete, amit imádott csinálni. Fél órás lazító fürdő után magára tekert egy törölközőt, majd a bőröndjéből egy mikiegeres pólót, és fekete lezser nadrágot kapott magára. Kényelmesen elhelyezkedett a hatalmas franciaágyon, majd a legújabb okostelefonján szerelme számát kezdte tárcsázni. Néhány csörgés után hallotta meg a francia védő mély hangját. Mosoly kúszott mindkettejük arcára. Már több mint egy hónapja külön töltötték mindennapjaikat.
Salut, ma chérie*  – köszöntötte a spanyol földön tartózkodó szerelmét. – Nagyon örülök, hogy végre hívtál. Hiányzol…
Szia, Drágám – köszöntötte angolul a férfit. – Annyira sajnálom, de alig volt néhány szabad percem az elmúlt két napban. Hamarosan viszont otthon leszek. Te is hiányzol!
Alig várom, hogy végre hazaérj! Egy napig csak az enyém leszel.
Alig várom – csengett boldogan a szőke nő hangja. – Szavadon foglak!
Terveim vannak – hangzott a férfi szerelemtől fűtött hangja. – De ezt majd akkor megtudod. Mesélj, mi újság?
Pihenek, a következő másfél napom erről szól. Lehet Mandyvel is összefutok holnap, még nem tudom. A rengeteg utazgatás, és fellépés kicsit kimerített. Jövő héttől pedig a stúdióban töltöm mindennapjaimat. Te hogy vagy? A sérüléseidből felgyógyultál, ugye? – aggodalmaskodott. A védő a nyár folyamán két komolyabb sérülést is összeszedett, de keményen edzett, hogy visszanyerje a régi formáját.
Ne aggódj ma chérie, jól vagyok. Már csak a varrat mutatja, hogy volt egy kis fejsérülésem, de ettől csak vagányabb vagyok – mosolyogva magyarázott, amivel szerelméből is sikerült kicsalni egy boldog nevetést. – Jó hallani a nevetésed.
Örülök, ha jól vagy. Aggódtam érted.  
Tudom, de tényleg jól vagyok – bizonygatta az igazát a férfi. – Lassan mennem kell, de még mielőtt el nem felejtem, ősszel hivatalosak vagyunk egy csapat rendezvényre, és szeretném, ha ismét elkísérnél. Mindenki látja majd, hogy az én barátnőm a leggyönyörűbb – bókolt a férfi.
Tudod, hogy bárhova veled megyek – mosolygott a nő. – Viszont most akkor menj, nehogy bajba kerülj. Hétfő reggel találkozunk. Szeretlek.
Én is szeretlek. Vigyázz magadra! – bontott vonalat a férfi, és csatlakozott csatár barátjához. Shanon bekapcsolta a televíziót, de a nyelv miatt nem értett belőle semmit, így elég hamar ki is nyomta. Még mielőtt unatkozhatott volna, kopogást hallott meg az ajtón, így kisétált megnézni ki is lehet az. A személyzeten, és a vendégeken kívül más nem tartózkodhatott ott. Meglepetésére barátnője mosolygott rá az ajtóból, így egy nagy ölelés után be is tessékelte a lakosztályba.
Csinos kis hely. Régen én is itt szálltam meg – helyezte magát kényelembe a német lány.
Nem számítottam rád.
Mesutnak a csapattal kell lennie ma este, és unatkoztam egyedül abban a hatalmas házban. Gondoltam meglátogatlak. Amúgy Mesuték is ebben a szállodában vannak, így talán egy percre láthatom – merengett el az énekesnő szerelmesen. Látszott mekkora boldogság van köztük a német-török párjával. Shanon mosolyogva figyelte barátnőjét, míg nem tudatosult benne mit mondott.
Várjunk csak? A Real Madrid csapat egytől-egyig itt szállt meg? – kérdezte idegesen.
Hát persze. Mindig itt szoktak. Nem tudtad? – csevegett a német, mit sem sejtve a barátnője félelmeiről. – Apropó. Mesut meghívott téged is a holnapi meccsre! Kérlek, gyere el velem, ne kelljen unatkoznom. Ilyen lehetőséged nem biztos, hogy lesz többet! – beszélt sejtelmesen a nő.


~ * ~

A délelőtti órákban még egy átmozgató edzés várt a Királyi Gárda játékosaira a korai kezdésű hazai meccs miatt. A csapat az Athletic Bilbao-t fogadta a 3. fordulóban. A keretbe nevezett játékosok végezték a kiszabott feladatokat, de közben azért néhány szót váltottak. Bár voltak igen csak szótlan emberek is. Ángel di María, és Mesut Özil egymás mellett végezte a feladatokat, de egyikük sem szólalt meg.
A meccs előtti utolsó pillanatokban mindenki csendben várta a mérkőzés kezdetét. A kezdő játékosok koncentráltak, a cserejátékosok pedig reménykedtek, hogy sikerül pályára lépniük a meccsen. Nem sokkal később pedig már a folyosón sétáltak. Mesut Özil még megölelte német barátját, majd kisétált a kispadra. Ángel di María Arbeloa mögött lépkedett, pályára lépése előtt a szokásos rituáléját végezte el. Jobb lábával lépett a gyepre, átlépve az oldalvonalat, majd keresztet vetett. Ezek után stadiont kezdte pásztázni, de már a meccsre koncentrált. Már pillantott volna a fűre, amikor egy rég látott ismerőst vélt látni. Mozdulatai megakadtak, szíve hevesebben kezdett verni. „Nem lehet! Ő nem lehet itt!” Annyira ismerte a nő minden rezdülését, hogy azt bárhol felismerné! Elszántság, és düh keveredett benne. Meg akarta mutatni, hogy mit veszített vele a szőke. Magának sem akarta bevallani, de hiányzott neki a nő. Annyira természetessé vált régen, hogy mellette van, de nem vette észre mennyire elmarta őt maga mellől. Belátta, hogy hibázott, és a hibáért nagy árat fizetett.

~ * ~

Két fiatal nő lépkedett a VIP páholy felé a hatalmas tömegben. A barna hajú nő már jól ismerte az utat. Fehér nadrágot, bézsszínű felsőt, és bőrkabátot viselt, míg barátnője fekete trikót, fekete csipkés hosszú ujjú pólóval és fehér nadrággal. Többen megfordultak utánuk, de ez cseppet sem zavarta a duót, megszokták már a felhajtást. Egymás mellett foglaltak helyet, várták, hogy elkezdődjön a mérkőzés. Bár a török-német csak a padon kapott helyet, barátnője most is lelkes volt.
Shanon szótlanul figyelte a pályát. Rengeteg érzelem, és gondolat kavargott benne. Rettegett. Rettegett, hogy újra találkoznak, hogy kiderülnek a titkai, és hogy újra csalódik. Nem akart többé… A mai napig ugyanúgy szerette a férfit, de tudta, így a legjobb mindkettejüknek. Nap, mint nap jutott eszébe vajon helyesen döntött-e? Mi lett volna, ha..? Lehet, hogy most ő lenne otthon a kisbabájukkal, és nem a férfi felesége?
Nagyon elgondolkodtál – jegyezte meg a német nő, mivel visszarángatta idősebb társát a jelenbe. A stadion már megtelt, és a kezdőcsapatok is pillanatokon belül elindultak kifelé.
Régi emlékek – vont vállat a szőke, ezzel lezártnak tekintette a témát. Ahogy a pálya felé pillantott, hatalmasat dobbant a szíve. A szeretett férfi ott sétált, épp szokásos rituáléját végezte el, ezzel pedig mosolyt csalt a nő arcára. Ezt ő sem felejtette el soha.
A férfi hosszasan nézett a VIP páholy felé, de a nőnek eszébe sem jutott, hogy akár észrevehette. Lassacskán a mérkőzés is kezdetét vette. A fiatal nő végig régi kedvesét figyelte, egy mozdulatot sem hagyott ki. Remekül játszott a férfi, ami nagy örömet okozott a számára. Mandy hosszas figyelés után szólalt meg ismét.
Bejön neked? – kérdezett rá, amivel megzavarta Shanont. A hazai tréner épp akkor végezte el utolsó cseréjét, és akkor már tudták, hogy Mesut Özil ezen a meccsen nem kap szerepet.
Kicsoda?
Akit figyeltél. Ő Ángel di María – jegyezte meg mosolyogva. Shanon nagyon is jól tudta ki az a férfi, de mégsem szólalt meg. Nem akarta bonyolítani a helyzetet. – Felesége van, és egy kislánya, egyébként rendes srác.
Tudom ki ő. Nem rossz pasi, de én tényleg szeretem a franciámat. Egyébként nagyon jól játszik. Ő mindig ilyen? – kérdezősködött, mintha nem tudná a valóságot. Pedig a német énekesnőnél sokkal, de sokkal jobban ismerte a férfit.
Remélem, hamarosan bemutatsz annak a pasinak – kacsintott rá Mandy. – Egyébként szerintem remek játékos, csak vannak rosszabb periódusai, mint mindenkinek.
A két énekesnő az utolsó perceket elbeszélgette a mérkőzésből, majd végignézték, ahogy a játékosok megköszönik a kapott biztatást, és azt, ahogy a stadion ürülni kezd. Mikor már elviselhető volt a tömeg, Mandy magával rángatta az öltözőkhöz Shanont, akinek nagyon nem volt ínyére. A német viszont hajthatatlan volt, így kénytelen volt beletörődni. Csak remélni tudta, hogy Mesut gyorsabb, mint az argentin.
 Hosszú percekig vártak kint, míg bent az edző elmondta gondolatait, majd a játékosok tusolni, öltözködni kezdtek. Voltak, akik elég hamar végeztek, mégis vártak egy-egy társukra. Özil elég gyorsan végzett, így míg mindenki bent volt, könnyen magához tudta venni a szót.
Srácok, mondanék valamit! Nem vagyok a szavak embere, de lenne mondandóm most az egyszer. Nagyon örülök, hogy ennek a csodás csapatnak részese lehettem 3 éven keresztül, rengeteget tanultam tőletek. Kívánom, hogy ezután is sikerekben gazdagodjatok!
Persze, hogy sikeresek leszünk, idén cél a La Decima! – karolta át nevetve Marcelo a németet, mindenki helyeselt vele. Özil csak egy kényszeredett mosolyt vágott. Nem értették meg a szavai jelentését a társai, de talán így a legjobb. Sami Khedira csak csendben ült a helyén, de Özil jelezte, hogy ne szólaljon meg. Nem hozták fel. Had ünnepeljenek a többiek, majd másnap megtudják a búcsúzás okát…
Húsz perccel később kezdtek kifelé szállingózni a játékosok. Nevetések, és beszélgetések közt hagyták el csoportokban az öltözőt. Shanon háttal állt nekik, de többen is tetszésüket nyilvánították felé, amin ő csak mosolygott. Barátnője mosolyogva nézett el a háta mögé, majd ugrott is barátja karjaiba. Shanon is odafordította a fejét, mígnem egy ismerős férfihang ütötte meg a fülét.
Shanon? – szólította meg a portugál hátvéd. Mosolyogva nézett exe volt és jelenlegi csapattársára.
Fábio – viszonozta ő is az ölelést. – Rég láttalak. Jól vagy? Olvastam, hogy már családod van. Gratulálok.
Köszönöm – mosolygott a portugál. – És veled mi újság? Hallottam, hogy énekes lett belőled. Hogy bírod? Na, és találtál magadnak valakit, azóta? – érdeklődött kedvesen a férfi.
Remekül. Imádom a nyüzsgést. Életem legjobb döntése volt jelentkezni. A barátom bíztatott, hogy nevezzek be. 4 éve már együtt vagyunk.
Gratulálok. Remélem, hogy még találkozunk. Ne haragudj, most rohanok, vár a feleségem. Sok sikert a továbbiakban! – búcsúzkodott a nőtől.
Köszönöm. Neked is! – kacsintott rá. Magányosan álldogált, hiszen nem akarta Mandy és Mesut magánbeszélgetését megzavarni. Bízott benne, hogy más ismerősbe nem bukkanhat, de tévednie kellett.
Néhány perccel később egy jól ismert arc lépett ki az öltözőből. Amint megpillantotta a nőt, megtorpant. Messziről érezte a jól ismert parfüm illatát, ami újra elbódította. Végignézett a nőn, és meg kellett állapítania, hogy még mindig gyönyörű. Sőt, az évek csak még szebbé tették. Alig néhány lépésre állt tőle, és nem bírta ki, hogy ne szólítsa le, hiába haragudott rá talán még a mai napig.
Shan? – ejtette ki halkan a női nevet. Ezt a becézést még ő adta számára, soha nem hívhatta így más.
A szőke hajú énekes a hangra megdermedt, és nem tudta mit tegyen. Meneküljön-e, vagy nézzen szembe a múltjával…

* Szia, kedvesem! (Saját fordítás)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése