2017. október 13., péntek

Suicide 5.

Sziasztok!

A kis kitérőink után újra itt vagyok, és meghoztam Nektek a soron következő részt. E fejezetben sok minden történik, és ezután már csak egy dolog marad hátra a következő két részben: elbúcsúzni a szereplőktől és a történettől. Remélem tetszeni fog Nektek - főképp azoknak, akik még nem olvasták. Arról, hogy Suicide után mi vár a blogra, később beszélnék.

Jó szórakozást kívánok a Suicide 5. részéhez!

Vivian


5. rész
Beforratlan sebek

"Az ember egyszer csak rádöbben, hogy vége, végleg. Nincs visszaút, érzi az ember. És ekkor jön el a pillanat, mikor felidézzük, hogy is kezdődött, majd rájövünk, hogy már jóval azelőtt, mint gondoltuk volna. Az emberben ekkor tudatosul, hogy minden csak egyszer történik meg és bármennyire szeretnénk, ugyanaz az érzés már soha nem lesz meg. "
 (A felhők felett 3 méterrel c. film)

Listen To Your Heart
Eljegyzés. Minden nő életében az egyik legfontosabb pillanat. Mikor párja előkészítve mindent, felteszi az egyszerű, ám sorsfordító kérdést. Millió hölgy boldogan, könnyes szemmel borul a szeretett férfi nyakába, és sírva mondja ki azt a bizonyos igen szót.
Az emberek számára ismerős kérdés, ismerős válasz, de más és más jelentéssel bírhat. Valakinek ekkor kezdődik el igazán az élet, a boldogság, és egy csodás házasság. Valaki pedig egyszerűen nem tud önfeledten örülni. Hiába erősek az érzelmei, ott motoszkál az agyában a félsz. Egyetlen kérdés, ami megváltoztathatja a jövőjét. Vajon készen áll erre? Le tudja győzni a múltját, hogy megváltoztassa a jelenjét? Vagy esetleg meghoz egy döntést, amit később akár meg is bánhat?
A feltett kérdés után a francia nagy reményekkel várta a választ. Az énekesnő teljes döbbenettel figyelte az eseményeket, ide-oda jártatta tekintetét a gyűrű, és a szerelme között. Ha eddig nem zavarták össze teljesen a férfiak, akkor ezzel a tettel már biztosan. Csak néhány pillanatnyi ideje volt, hogy döntsön. Azok a hónapok – ahol dönthetett volna – csak egy másodpercnek tűntek életében. Nem tette meg, és ez most megbosszulja magát. Most kellett lépnie, hogy mit akar, és főként, hogy kivel. Ebben a vesszőfutásban már nincsenek nyertesek, valamit vagy valakit veszít…
Én… – akadt meg a hangja. Annyira szeretett volna bármit is mondani, mégsem jött ki egy hang se a torkán. Össze kellett magát szednie, ezt Ő is tudta. Kit válasszon? A múltját, és az esetleges csalódásokat, az első szerelmet? Mi van, ha Ángel csak játszik, és esze ágában sincs újrakezdeni vele? Vagy a jelent válassza, a biztos pontot az életében? Azt a férfit, aki egyetlen egyszer sem bántotta meg? – Megleptél…
Tudom, hogy hirtelen jött, de úgy érzem, elég idejel vagyunk együtt már ehhez a lépéshez. Szeretlek, és veled akarom leélni az életemet… – akadt eéegy pillanatra, de egy mosoly mellett folytatta. – … mert te vagy az életem. – A szőke szívét megmelengették a szavak, szorosan karolta át mosolyogva a férfi nyakát. Talán ez a vallomás adta meg a lökést számára, és kimondta a választ.
Igen… – suttogta a férfi fülébe.
Tessék? – lepődött meg a férfi. Hirtelen nem tudta mire ez a válasz, annyira el volt foglalva az előbbi monológjával.
Igen, hozzád megyek – mosolygott őszintén az énekesnő. Nevetve ölelte magához, majd csókolta meg hosszan. Kivette a kisdobozkából a gyűrűt, és a nő ujjára húzta.
Annyira szeretlek – csókolta meg újra. Mosolyogva ölelték egymást, mégis volt különbség a két arcvonás között, de csak az egyikük tudta igazán, hogy mit rejt a sajátja.

Már réges-rég elmúlt éjfél, amikor az angol főváros elcsendesedett. A luxuslakásban a férfi már az igazak álmát aludta, szorosan átkarolva szerelmét. Boldog volt, érezte, hogy ezt senki nem veheti el tőle.
A nő csak álmatlanul nézett maga elé, és le nem vette a szemét a gyémántgyűrűről. Döntött. Rászánta magát, és innen már nem volt visszaút. Valamit nyert, és valamit vesztett. Boldog volt, mégis ott motoszkált valami a fejében. Egyszerűen nem bírt aludni. Ki akarta adni magából a történteket, és erre csak egyetlen személy volt alkalmas. A telefonjáért nyúlt, hogy a német-török középpályásnak írjon egy üzenetet: Muszáj holnap reggel találkoznunk! A szokott helyen fél 9-kor.
Amint elküldte, leoltotta a kislámpát, és hosszú percekkel később a francia egyenletes szuszogását hallva ő is álomba szenderedett.
Míg Shanonék az igazak álmát aludták, Mesut és Mandy javában ébren voltak. Az énekesnő az ágyban feküdve laptopozott, és válaszolgatott pár rajongói levélre, míg a férfi a tusolóban áztatta magát. Ekkor érkezett meg az üzenet is, amit Mandy vett észre.
Drágám, üzeneted jött – kiabált be a férfinak, aki épp a zuhany alól lépett ki.
Megnéznéd ki az? – szólt ki a fürdőszobából, így a barna hajú kezébe vette az okos telefont. Meglepődve látta, hogy barátnője nevét írta ki a telefont. Felbátorodva nyitotta meg a szöveget, és elolvasva, furcsa érzés kerítette hatalmába. Tudta, hogy milyen jóban lett szerelmével a brit, ez az üzenet azonban neki is sok volt. Becsapják Őt? Pedig mindkét félben megbízott, fontosak voltak számára, mégis kihasználják. Csalódott bennük.
Mióta tarthat Mesut és Közte ez a kis viszony? Mért nem vallják be? Mindenkinek egyszerűbb lenne, bár talán az elején fájna, de idővel tovább tudna lépni. A francia vajon sejthet valamit, vagy ő is tökéletesnek képzeli az életét az angollal?
– Ki volt az? – lépett ki egy alsónadrágban a középpályás, ám ekkor észrevette barátnője csalódott arcát. Nem tudta mire vélni, hogy mi zaklathatta fel. – Minden rendben Mandy?
Mikor akartátok elmondani nekem? – nézett barátjára, aki ugyanolyan tanácstalan volt, mint pár pillanattal előtte. – Shanon üzent – hangsúlyozta ki az idősebb kollégája nevét. – Muszáj holnap reggel találkoznunk! A szokott helyen fél 9-kor – olvasta fel gúnyosan, ami elmosolyodtatta Mesutot. Mandy az egész helyzetet félreértette, az ő szívét mégis megmelengette a nő féltékenysége. – Mekkora szemét vagy te, Mesut Özil! Még le sem tagadod! – dobta le a mobilt a párnára, és kelt ki az ágyból. A férfi egy lépéssel mellette termett, és magához húzta a nőt. – Utállak! – suttogta az énekesnő, de mindketten tudták, hogy nem gondolja komolyan. – Annyira utál… – haltak el a szavai, amikor megcsókolta. Szerelmesen karolta át a férfi nyakát, és viszonozta a csókot. A homlokukat összedöntötték, és úgy figyelték a másik rezdüléseit.
Elmondok mindent, hogy megértsd! De, kérlek, erről senkinek ne beszélj, és neki se mondd el, hogy elmondtam, rendben? – ült le az ágy szélére, és húzta ölébe a nőt. Mandy csak bólintott, így lassan, részletesen számolt be mindenről.

~ * ~

A német-török férfi sietősen lépkedett a lakása előtt álló luxusautó felé. Sötétített ablakai miatt nem láthatták a benne ülő személyt, csak neki kellett tudnia, hogy kivel találkozik. Szeme elé tolta a napszemüveget, majd feltűnésmentesen ült be a Mercedes anyósülésére. A járókelőknek fel sem tűnt ez a jelenet, de pont ez volt a célja.
Mi a gond? – fordult a szőke nő felé, aki csak biccentett, és elfordította az indítóban a kulcsot. Csendesebb helyet akart a városban, nem akarta, hogy kiszúrják az autóját.
Mesut érdeklődve várta a fejleményeket, de ismerte már annyira a nőt, hogy tudja, addig nem beszél, amíg nem akar. Néhány perc alatt egy ismeretlen, de biztonságos környékre vitte Őt az énekesnő, ahol az egyik parkolóban leállította az autót. Hátranyúlt az anyósülésre a táskájáért, és hosszas kutakodás után, megtalálta a piros kis dobozkát, majd barátja térdére tette.
Ez meg mi a franc? – pislogott a dobozra és Shanonra felváltva.
Az, aminek látszik – jegyezte meg maga elé meredve a nő. Annyi minden kavargott a fejében, nem tudta, hogyan is fogja ezt az argentinnal közölni…
Megkérte a kezedet? – tette fel csendesen a nyilvánvaló kérdést, amire csak egy bólintást kapott. – Máris? Azt hittem vár még – elmélkedett hangosan, Shanon pedig döbbenten pillantott rá.
Te tudtál róla? – most a férfin volt a sor, hogy bólintson. – Szólhattál volna. Tudod te mennyire megdöbbentem?
Sajnálom. Más járt a fejemben utána, és nem hittem, hogy ilyen gyorsan lerendezi – magyarázta a német. – Mi volt? Igent mondtál gondolom…
Szerinted, akkor nálam lenne, ha nemet mondtam volna? – nézett szomorúan barátjára. – Igazából nem tudom, mit érzek. Szeretem Őt, ő a biztos pont az életemben már 4 éve. És ahogy tette, nem bírtam volna nemet mondani. A másik ok pedig, hogy te is tudod, hogy Ángel nem lépne. Nem hagyná el a családját miattam, és már én sem leszek fiatalabb Mesut…
A férfi teljesen megértette a nő helyzetét, de ez még őt is meglepte. Szorosan ölelte át a barátját, percekig ücsörögtek így az autóba.
 Úgy döntöttél, ahogy jónak láttad. Remélem, boldog leszel vele. Mikor megláttalak Vele még Madridban, azt hittem, lesz ebből valami. Sajnálom, hogy ennyire megnehezítettem a tettemmel a dolgodat. Felszakíttattam veletek a régi sebeket…
Semmi gond – vont vállat a nő, pedig korántsem vette ilyen lazán. Nem hibáztatta barátját, Ő csak jót akart. Saját maga szúrta el, mikor engedett a csábításnak. – Ehhez Mi kellettünk.
El kell neki is mondanod…

~ * ~

A szőke hajú nő a bulvárhíreket bámulta a tévében. Kislánya már fent szunyókált a szobájában, férje pedig készülődött. Nem szólt semmit, pedig nagyon is jól tudta, hogy ismét hazugságon kapta. Nem a csapattársaival ül össze, hanem ahhoz a nőhöz fog menni. Ő pedig ezt hosszú hetek óta tűrte…
A férfi testvére mindent elmesélt számára arról a nőről, aki a házasságát készült tönkretenni. Akart ellene tenni, csak még nem tudta, hogy kezdjen neki.
Egy érdekes hírre kapta fel a fejét, ami elmosolyodtatta. Épp az énekesnő, és sztárfocista szerelme eljegyzését mondták be, és gratuláltak a párnak. Lehet, hogy megoldódik magától a problémája, és minden olyan lehet, mint régen?
Drágám, későn érkezem – csókolta meg búcsúzóul a férfi, majd fogta a kocsi kulcsát, és távozott otthonról. Csalódottan bámulta az ajtót Jorgelina, de bízott benne, hogy ez az eljegyzés tényleg megoldhatja a házasságát.

A szállodai szobában teljes sötétség uralkodott. Csak bámultak egymásra, egyik fél sem szólalt meg. Pedig a nőnek igenis lett volna mondanivalója, csak nem tudta, hogy kezdjen bele.
Látom, hogy valami zavar. Mond el, Shan – simított végig a nő arcán. Csak halványan elmosolyodott, és élvezte az érintéseket. Tudta, hogy ezek talán az utolsó perceik együtt, ki akarta használni.
Ha elmondom, már nem lesz minden ennyire nyugodt – szólalt meg rekedten. – Mindent meg fog változtatni…
Ne agyalj annyit! – tapadt a nő ajkaira, majd lassan döntötte végig a kanapén. Szerelmesen kényeztették egymást, nem siettek sehova. Az argentin kiverte a nő fejéből a gondolatokat, aki a céljáról már is elfeledkezett…
Nyugodtan feküdtek egymás karjai közt, csendben. Olyan egyszerűnek tűnt minden, ami a négy fal között történt, pedig mindketten tudták, nyilvánosan soha nem lehetnek együtt.
Szeretlek – törte meg a csendet vallomásával a férfi. Régóta ki szerette volna mondani azt a bizonyos szót, ami régen annyit jelentett kettejüknek. Most érezte úgy, hogy itt az ideje. A körülményektől függetlenül, hiszen bármi megtörténhet. Csak arra nem számított, amit ezek után kénytelen volt hallani a szőkétől.
Perfect
Ángel, beszélnünk kell! – könyökölt fel a nő, magukra terítve egy plédet. – Nem hazudhatok neked!
Miről van szó? – ráncolta össze homlokát a középpályás. Nem értette, mitől lett ilyen komoly, hiszen percekkel ezelőtt még mosolygott.
Nem csinálhatjuk ezt tovább! Vége van – sóhajtott. – Nekem ez nem megy. Én nem ilyen vagyok. Voltam. Neked családod van, rám pedig vár otthon a… – csuklott el a hangja, majd suttogva mondta ki az utolsó szót. – … vőlegényem.
Tessék? – ült fel hirtelenjében az argentin. Nem akart hinni a fülének. Nem veszítheti el még egyszer a nőt, többé már nem! Valamit tennie kell!
Sajnálom – ült fel a nő is, majd elkezdett visszaöltözni. Az argentin csendben figyelte, mikor fel akart kelni, a karjánál fogva, magához húzta gyengéden.
Hagyd el őt! Hagyd el, és kezdjük újra! Mindent. Legyen olyan, mint régen – suttogta reménykedve a nőnek, aki csak beletörődve rázta fejét. Mindketten tudták, ez úgysem jönne össze.
Ugyan már Ángel, kit áltatunk? Magunkat, minek? Te nem fogod elhagyni a családodat, túl jól ismerlek ahhoz – simított végig a férfi arcán. – Mindenkinek az lesz a legjobb, ha nem keressük többet egymást. Nekem most mennem kell! – kelt fel, de egy apró csókot még nyomott a férfi szájára búcsúként. – Én is szeretlek – mosolyodott el aprón, majd a hálószobából összeszedte sporttáskáját, és elhagyta a szállodai szobát.

~ * ~

Eltelt 3 nap az a bizonyos este után, ám nem engedhették meg maguknak, hogy összeroppanjanak. Ángel idegenben játszott csapatával, amit fölényesen meg is nyertek. Feleségével nem beszélt már az elutazása óta. Nem tudott mit mondani. Még nem.
Shanon visszautazott Londonba, és a stúdióban töltött minden idejét.  A legújabb dalát napokon belül a rádiókban fogják játszani, amit már nagyon várt. Nemcsak azért, mert saját szerzeménye volt, hanem mert az ő érzéseit adta át benne, és kíváncsi volt a véleményekre.
Sietősen lépkedett a stúdió felé, és mikor zöldre váltott a lámpa, elindult a zebrán. Dudaszó, fékcsikorgás, és sikolyok hangja töltötte be az utcát, majd egy törékeny női test eszméletlenül zuhant az útra.

~ * ~

Jorgelina Cardoso elérkezettnek látta, hogy beszéljen a férjével. Már nem volt értelme halogatni, tisztázniuk kellett a dolgokat. Ez így senkinek sem volt jó, és ő már nem akart tovább rágódni.
Idegesen sétálgatott a délután folyamán a konyhában. Próbálta összeszedni gondolatait az argentin hazaérkezése előtt. Nem akarta elveszíteni, nem eshet csak így szét a felépített életük!
Ajtó csapódásra kapta fel a fejét, hamarosan pedig férje dugta be fejét a konyhaajtón. Kényszeredett mosolyt vágott, és úgy sétált feleségéhez. Értetlenül állt előtte, mikor a nő elrántotta a fejét.
Ha végeztél, beszéljünk! – hagyta ott a tanácstalan férfit, majd leült a nappaliban, és bekapcsolta a tévét. Bízott benne, hogy férje hamar végez, és túleshetnek ezen a kellemetlen, de annál fontosabb beszélgetésen.
Mi a baj? – guggolt le néhány perccel később elé a férfi. Ösztönösen tette kezeit a nőére, aki mintha tüzes vasat fogna, úgy húzta el. – Megijesztesz!
Múltnap is nála voltál, igaz? – vágott a dolgok közepébe, belenézve férje igéző szemeibe.
Én…
Nem kell tagadnod, mindent tudok. Tudom, hogy ki ő a múltadból, és azt is, hogy mit műveltetek az elmúlt hónapokban. Nem vagyok se vak, se bolond.
Sajnálom – hajtotta le fejét az argentin. Ezt ő nem így akarta! Akaratlanul rontott el mindent a múltban, és a jelenben is.
Megérte? Megérte összefeküdnöd vele annyiszor? Miben jobb, mint én? – hangzott kétségbeesetten a női hang. – Nekem ez így nem megy. Döntened kell! Vagy ő, vagy mi! – adta meg az ultimátumot a férfinak, habár talán Ő is érezte a választ.
Nekünk ez… – kezdett bele, de a televízió hirtelen elvonta a figyelmüket. Az adást hirtelen megszakították, és a stúdióból jelentkeztek.
Elnézést kérünk kedves nézőinktől, de megdöbbentő hírekkel kell szolgálnunk – bukkant fel a szőke műsorvezető, majd mellette az angol énekesnő képe. – A mai napon szörnyű tragédia rázta meg a zenei világot, és a szigetországot. Shanon Brooks, a The Voice UK brit felfedezettje a délelőtti órákban életét vesztette… – az argentin innentől már nem is hallotta mit mondanak a hírekben, agya leblokkolt. Nem tudta elhinni, hogy ez megtörténhet, ez biztosan csak valami tévedés. Nem halhatott meg, ő nem!

~ * ~

A francia férfi boldogan lépett be a luxuslakásba. Fogalma sem volt hol lehet szerelme, hiszen azt ígérte, hogy otthon lesz. Lazításként befeküdt a plazmatévé elé meccset nézni. Órákig várt, mikor végre megcsörrent a telefonja. Idegesen vette fel, de nem a várt hang szólalt meg a vonal túlsó végén.
Jó napot! Laurent Koscielny urat keresem! – hangzott a megterhelt női hang.
Én lennék az, miben segíthetek? – érdeklődött a védő.
A menyasszonya miatt hívom Önt. A hölgynek volt egy balesete a délelőtti órákban – közölte a férfival, majd folytatta a kellemetlenebb, és fájóbb részét a hívásnak. – A kisasszony… Nos… Nagyon sajnálom Uram, de be tudna jönni a kórházba?
Ő, hogy van?
Nagyon sajnálom, de életét vesztette… Őszinte részvétem! – nyögte ki, de ez már Koscielnyt nem érdekelte. Kinyomta a telefont, és maga elé meredt. Pillanatok alatt omlott össze az élete. Pedig minden olyan jól alakult. A közös életüket tervezték, az esküvőt, és a gyerekvállalást. Az élet olyan igazságtalan.

~ * ~

A német-török középpályás az autójában ülve énekelt a rádióval. Bár nem volt jó hangja, Őt ez nem zavarta. Egyszerűen csak felszabadult volt. A szám lejárta után átkapcsolt egy másik csatornára, ahonnan a legfrissebb zenéket játszották.
Most pedig egy perces csenddel tisztelegjünk Shanon Brooks előtt – hangzott a konferálás, majd egy percig tényleg elcsendesedett a műsor. Mesut egyáltalán nem értette mi ez az egész. Este volt már, és fáradt. Miért kellene egy perces csenddel tisztelegni a szőke énekesnő előtt? Az egy perc lejárta után ismét meghallotta a mély férfihangot. – Az első The Voice UK szériát óriási sikerrel és rajongótáborral ő nyerte meg, azóta pedig karrierje szárnyalt. Danny O'Donoghue, a The Script együttes frontembere, és az énekesnő egykori mentora úgy nyilatkozott róla, hogy az egyik legtehetségesebb énekesnő, akivel valaha együtt dolgozott. Több Európai turné, egy világturné, hat kislemez és két nagy lemez fűződik a nevéhez 4 év alatt. Szóljon az utolsó saját dala ma esti műsorunk végén, ami a Suicide címet kapta. Két nap múlva mutatta volna be, de sajnos ezt már nem érhette meg. Nyugodj békében Shanon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése